Siófoki programok: tanuljunk táncolni és citerázni a Balaton fővárosában

Amennyiben érdeklődünk a klasszikus táncok és a citera iránt, akkor április harmadik hetében igencsak különleges események várnak a siófoki programok kedvelőire, hiszen április 21-én a Balaton Táncegyüttes és az Ibolyácskák Citeracsoport is foglalkozást tart a Balaton fővárosában.

Elsőként a magyarok egyik különleges népi hangszereként megismert citera kapcsán bővíthetjük ismereteinket, ha április 21-én, azaz most szombaton délelőtt 10 és 11 óra között a BRTK Könyvtárba, ahol kezdők és haladók egyaránt csatlakozhatnak a szombatonként tartandó foglalkozásokhoz. Az Ibolyácskák Citeracsoport műhelyfoglalkozásainak a célja ugyanis nemcsak azt, hogy megtanítsanak néhány embert a citerázás rejtelmeire, hanem az is, hogy aki szeretné, az legalább kipróbálhassa egy kicsit ezt a különleges hangszert, és megismerkedjen használatának alapjaival.

Amennyiben a hangszerhasználat helyett inkább a tánc állna közelebb hozzánk, akkor április 21-én, délután 18 és 21 óra között keressük fel a siófoki BackStage-t annak érdekében, hogy a Balaton Táncegyüttes segítségével elsajátíthassunk pár igencsak különleges magyar táncot.

A mostani alkalom különlegessége az lesz, hogy a táncházat a Juhos együttessel karöltve rendezik meg, akik vérbeli moldvai csángó dallamokat hoznak el az érdeklődőknek, akik teljesen díjtalanul vehetnek részt az eseményen, akár csak nézőként csatlakoznának, akár be is állnának táncolni egy kicsikét.