Siófoki programok: Tapintható kiállítás és Musical Kávéház Siófokon

A siófoki programok részeként április utolsó hetében is csak úgy nyüzsögnek majd a változatosabbnál-változatosabb események a Balaton fővárosában, amelyek jóvoltából lehetőségünk nyílik kiszakadni a hétköznapok szürkeségéből.

Kezdésnek április 24-én, avagy hétfőn délután 14 óra magasságában a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában nyílik meg egy nemcsak a környéken, hanem az egész országban különlegességnek számító tárlat, a Tapintható kiállítás.

A Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete által szervezett esemény az Így látom én paverpol technikával alcímet kapta a keresztségben, és az érdekessége az lesz, hogy még a látó emberek is a vakokhoz és látássérültekhez hasonló formában „tekintheti” meg az egyes tárgyakat.

A kiállítást Menyhért Andrásné tapintható képeiből és alkotásaiból szervezték meg, amely egészen május 3-ig marad megtekinthető, méghozzá keddtől-péntekig délután 12 és 18 óra között. Az eseményt megnyitja Potocskáné Kőrösi Anita, Siófok város alpolgármestere.

Április 26-án, avagy az előttünk álló szerdán egy másik különleges eseményre is sor kerül Siófokon, méghozzá Pintér Gabriella szervezésében a Musical Kávéházra, amit a Kálmán Imre Kulturális Központban megtalálható Teátrum Kávéházban szerveznek meg, és a látogatók egy alapos kirándulást kaphatnak a musical műfaj őse kapcsán, amely nem más, mint a daljáték és az operett.

A helyszínre látogatva mindenki felidézheti az első magyar musical, az 1961-es Egy szerelem három éjszakája történetét és sajátosságait, sőt mi több, meg is lehet hallgatni belőle néhány klasszikust, akárcsak az azóta megjelent több mint 50 magyar klasszikusból, így aki szereti a műfajt, az Pintér Gabriella énekművész tolmácsolásában garantáltan jól szórakozik majd.