Siófoki programok: Tarkabarka bábszínház és Pintér Béla jótékonysági koncert

Hogy milyen változatos és különleges elfoglaltságok várnak ránk a siófoki programok részeként, azt február második felében most a saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, hiszen a kisebb korosztálynak szóló bábszínháztól kezdve a jótékonysági koncertig bezárólag minden vár majd ránk a Balaton fővárosában.

Február 22-én, azaz most pénteken délelőtt 10 órakor a Vaskakas Bábszínház érkezik a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe, hogy előadják főként gyermekeket megcélzó bábelőadásukat. A Tarkabarka című műsor mindössze 20 percig tart majd, azonban a tényleges bábelőadás után további 20 perc játékidő is várja az érkező kicsiket, akik mellé a jegyárban egy kísérő is bemehet az előadásra.

A bábszínház során egyébiránt a Tarkabarka címhez hűen a színek, a színekkel való játék kapja majd a központi szerepet, így a kicsik ebben a formában sajátíthatják majd el, hogy milyen színek és árnyalatok is léteznek a világon, avagy milyen színű a szivárvány.

Rendhagyó, de annál nemesebb kezdeményezés is megvalósul február 23-án, azaz most szombaton délután 17 órakor a Kálmán Imre Kulturális Központban, ahol Pintér Béla ad különleges jótékonysági koncertet, melyre bárki szabadon ellátogathat, azonban a szervezők mindenkitől kisebb-nagyobb adományt várnak lehetőségeikhez mérten.

Az adománynak konkrét helye is van, ezáltal a budapesti Károli Egyetem Ráday Kollégiumát ért tűzkár hatásait szeretnék enyhíteni, ezáltal a tűzkárban érintett hallgatók támogatása mellett az esetben elhunyt Farkas Zoltán családját segítenék meg vele.