Siófoki programok: tartalmas kikapcsolódás gyermekeknek

A siófoki programok részeként mindig is nagy figyelmet fordítottak a szervezők arra, hogy ne csak a nyári szezonban, hanem az év minden időszakában tartalmas kikapcsolódással tudjanak szolgálni a gyermekek számára, és nincs ez másként most sem, lévén iskola ide vagy oda, idén ősztől ismét várja a lurkókat a Százszorszép kezek kézműves foglalkozás.

A minden héten csütörtökön zajló esemény régi helyszínén, a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár gyermekrészlegén várható, így a következő alkalom szeptember 20-án lesz. A 14 órától egészen 16:30-ig tartó kézműves foglalkozás címe a Sünről-sünre járunk lesz, aminek részeként a gyerekek ingyenes keretek között készíthetnek egyszerű sündisznókat, melyek valamilyen szinten az ősz egyik jelképeinek tekinthetők.

Természetesen a szervezők gondoskodnak arról, hogy hétről-hétre az aktuális évszakhoz vagy eseményekhez kapcsolódó témák várjanak ránk, ennek megfelelően a jövő csütörtöki foglalkozás is foglalva van már, szeptember 27-én ugyanis Őszi hangolódás várható, így az ősz legszebb terméseiből és kellékeiből válogatva készíthetnek díszeket a gyerekek.

Ha valaki a kézműves foglalkozások helyett szívesebben tanulna zenélni, a BRTK Könyvtár gyermekrészlegén erre is lehetőség van minden héten szombaton. Ennek megfelelően szeptember 22-én, azaz most hétvégén is várják délelőtt 10 és 11 óra között az érdeklődőket a CiteraMűhely foglalkozások, ahol a kicsik és a nagyok a citerázás alapjait sajátíthatják el.