Siófoki programok: Teleki Miklós és a Duna Szimfonikus Zenekar koncertje

A klasszikus zeneművek kedvelőinek legnagyobb örömére egy újabb rendhagyó koncert kerül megszervezésre a siófoki programok keretein belül április 13-án, azaz most pénteken délután 18 óra magasságában a Kálmán Imre Kulturális Központ kiváló akusztikával rendelkező színháztermében.

A koncert keretein belül a Duna Szimfonikus Zenekar közreműködésével Teleki Miklós ad majd elő az érkezők számára néhány, főként Bach és Mozart alkotásaira építő zongoraművet. Bár Teleki Miklós orgonaművészként diplomázott még 1995-ben a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen – méghozzá Lehotka Gábor professzor növendékeként –, azonban az eredetileg Siófokról származó művész kitűnően kiismeri magát zongorán is, így évi 80-90 hangversenyéből egyiket most szülővárosában adhatja.

A művész úr pályafutása során elnyerte már a Budapesi Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaverseny különdíját, de volt a Douwe Egberts Alapítvány díjazottja és Fischer Annie Ösztöndíjas is, a Balaton fővárosához pedig oktatóként is kötődik, lévén a Siófoki Nemzetközi Orgona Mesterkurzus tanéraként ismerhettük éveken át.

Az Artisjus-díjas zenészt az 1961-ben alakult Duna Szimfonikus Zenekar kíséri majd, akik az ország egyik legnívósabb szimfonikus együtteseként megannyi belföldi és külföldi hangversenyen felléptek már. Repertoárjuk rendkívül széles skálán mozog, ezáltal a kortárs kompozícióktól kezdve, a 20. századi műveken át a barokk zenékig bezárólag semmi sem jelent nekik akadályt. A siófoki hangversenyen – mely a Siófoki Tavaszi Fesztivál záróeseménye is lesz egyben – a kooperáció részeként két zongoraversenyt hallgathatnak meg az érkezők, így Bach D-moll és Mozart A-dúr versenyművét.