Siófoki programok: tematikus séták szeptemberben is

A nagy sikerre és a kurta nyári szezonra való tekintettel a siófoki programok részeként tovább folytatódnak szeptemberben is a tematikus séták annak érdekében, hogy a turisták és a helyiek első kézből ismerhessék meg a várost, annak nevezetességeit, valamint természetesen Kálmán Imre, a legendás zeneszerző és operettkirály életét.

Ennek köszönhető, hogy a túrák a Kálmán Imre Emlékház és a Tourinform iroda közös szervezésében valósulnak meg, így minden pénteken délután 15 órai kezdettel lehetőségünk nyílik arra, hogy rendhagyó formában ismerhessük meg a Balaton fővárosát, de természetesen indulnak majd tematikus séták is.

Szeptember 4. és 18. között például a Kálmán Imre-kultusz nyomába indulhatunk Az operettkirály című sétával, aminek részeként felkereshetjük a zeneszerzőről elnevezett helyeket, megismerhetjük kalandos életét, de felfedezhetjük világszerte ismert zenéjének és dallamainak titkait is.

Szeptember 11. és 25. között csatlakozhatunk a Fémbe öntött sorsok címre keresztelt tematikus túrához is, aminek részeként Varga Imre szobrainak nyomában járhatjuk körbe a várost, ami a többi kiránduláshoz hasonlóan a Tourinform iroda elől, tehát gyakorlatilag a Fő térről indul majd.

A kényelmes séta részeként az érkezők körbejárhatják Siófok összes főbb nevezetességét, hiszen Varga Imre szobrászművésznek több kiállítási tárgya is van a város központjában, ezáltal főként a Fő téren, illetve a közvetlen környezetében.

Az érdeklődők nemcsak megcsodálhatják a csinos műalkotásokat, de teljes egészében megismerkedhetnek a szobrok keletkezésének történetével, elhelyezkedésük részleteivel, valamint a kapcsolódó érdekességekkel egyaránt.