Siófoki programok: templomi és akusztikus koncert az ünnepek alkalmából

A siófoki programok részeként a karácsony közeledtével a szokványos adventi vásár mellett is rengeteg egyéb esemény vár azokra, akik ünnepi eseményeken szeretnének részt venni a Balaton fővárosában, aminek részeként a harmadik adventi hétvégén is rengeteg izgalom és elfoglaltság vár az ide látogatókra.

Ennek megfelelően december 9-én, délután 18 és 19 óra között érdemes ellátogatni a Kele u. 10-13. alatt megtalálható Református Templomba, ahol sor kerül a Zenélő Templomok-sorozat 3. részére, méghozzá Kiss Zsolt, az országszerte ismert és elismert orgonistájának prezentálásában.

A Pannonhalmi Apátság orgonaművésze a Sotto Voce Kamarakórus közreműködésében adja elő ünnepi műsorát, amit a szép dallamok és a vallásos jelleg teljesít majd ki igazán.

Részben ünnepi műsor vár azokra, akik december 9-én ellátogatnak a Lógó Üveg kult kocsmába, ahol Horváth Márton ad sajátos akusztikus koncertet Gimpel Tomi társaságában, méghozzá pénteken este 19 órától kezdődően egészen 20:30-ig bezárólag.

Horváth Márton koncertjétől az emberek nem várhatnak mást, mint másfélórányi örömzenélést, aminek során hősünk csak megfogja a gitárt, leül és játszik, eljátssza azt, ami a leginkább bántja, ami a szíve mélyén lakozik. Dalok az ünnepről, az érzelmekről, a személyesen megtapasztalt élményekről, egy-egy darab Tomiból, és egy-egy darab talán magunkból is, akkordokba zárt bánattal.