Siófoki programok: Tibet kincsei ismeretterjesztő kiállítás

A különleges kiállítások kedvelőinek legnagyobb örömére szinte egész szeptemberben várja a tibeti kultúra iránt érdeklődőket a Tibet kincsei ismeretterjesztő kiállítás, mely a siófoki programok részeként rendhagyó élményekkel kecsegtet.

A Tibet-Európa Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő tárlat első eseménye szeptember 10-én, azaz hétfőn várható a Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériájában, ahol dr. Major Péter, az alapítvány képviselője nyitja meg a tárlatot. Mindezt Horváth Anna előadása kíséri majd, aki a szobrokról, és jelentéstartalmukról beszél majd az érdeklődőknek a buddhizmus tekintetében. A kiállítás következő kísérőeseménye szeptember 11-én várható a KIKK színháztermében, méghozzá délután 14 órakor, a Hannah című film vetítésével, melynek ismétlésére aznap 17:30-kor kerül sor. A kérdéses mű egy speciális dokumentumfilmként a buddhizmus nyugati terjedésének rögös útjait mutatja be a nézők számára.

Szeptember 13-án, csütörtökön este 18 órakor a KIKK szabadidőtermében aztán Dénes András előadásával folytatódik az esemény, méghozzá a buddhizmus nyugati megjelenési formáiról, majd szeptember 18-án, kedden este 18 órakor Szilágyi Róbert érkezik a központba, aki a karmáról, az ok és okozatról beszél az érdeklődőknek. Szeptember 20-án, azaz csütörtökön este 18 órakor záródik majd a sorozat, amikor a KIKK szabadidőtermébe Porkoláb Pétet érkezik egy előadással a meditációról.