Siófoki programok: Tökös party és Schumann Andrea workshopja

Szinte teljesen észrevétlenül vonult be a magyar mindennapokba is így október végén a tengerentúlon óriási népszerűségnek örvendő halloweeni időszak, amiből természetesen a siófoki programok kedvelői se maradnak ki – még ha csak közvetett formában is kapcsolhatók bizonyos programok ehhez az időszakhoz.

Kezdésként például a gyerekek találhatnak maguknak kellemes elfoglaltságot a héten, így ha hiányzik nekik az iskola, esetleg csak találkoznának barátaikkal, más gyermekekkel, hovatovább ügyeskednének egy nagyot, akkor érdemes lehet csütörtökön ellátogatniuk a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárába.

Október 29-én délután 15:30-tól ugyanis a könyvtár gyerekrészlegén mintegy másfél órán át a könyvtár pedagógusai egy Tökös party! névre keresztelt kézműves foglalkozást szerveznek a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt, melyen természetesen minden érkező teljesen szabadon, extra költségek nélkül részt vehet majd.

A kézműves foglalkozás leginkább az őszi-téli tematikára koncentrál majd, természetesen Halloweennel és a Mindenszentekkel a főszerepben, miközben az érkezőknek lehetőségük nyílik különféle díszeket, emléktárgyakat és egyebeket készíteni.

Ha felnőttként szeretnénk részt venni egy olyan eseményen, aminek köszönhetően megtanulhatjuk, hogy miként kell saját koszorút vagy csokrot készíteni már elhunyt szeretteink sírjára, akkor érdemes október 31-én felkeresni a Kálmán Imre Kulturális Központot.

Azon belül is a KulTeraszt, ahol október 31-én délután 16 és 18 óra között Schumann Andrea virágkötő mester érkezik azért, hogy egy átfogó workshop részeként segítsen elsajátítani az érkezőknek a virágkötészet tudományának legalább a legalapvetőbb fogásait.