Siófoki programok: Tücsök koma hegedül és egyéb gyermekprogramok

Akárcsak az év többi részében, úgy november harmadik hétvégéjén sem kell változatos siófoki programok nélkül maradniuk a legkisebbeknek, hiszen a szervezők gondoskodtak arról, hogy változatos előadásokkal és elfoglaltságokkal lássák el a gyermekeket.

Elsőként például november 17-én, pénteken délelőtt 10 órakor lesz érdemes ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központba, hiszen Siófokra érkezik az országszerte ismert Bóbita Bábszínház, akik a Tücsök koma hegedül című előadással kívánják majd elkápráztatni a helyi apróságokat.

Az előadás során a cini-cini muzsika, táncol a kis Zsuzsika dallamai és rigmusai csak a kezdetet jelentik a gyermekek számára, hiszen lesznek itt csörgő kishalak, pattogó kiskacsák, nyerítő lovacskák és daloló patkók is, a képzelet birodalmában ugyanis minden muzsikál, miközben a gyermekek jól érzik magukat.

Ha inkább valamiféle kézműves foglalkozásra vinnénk el gyermekünket a hétvégén, november 18-án, azaz most szombaton két különleges elfoglaltság közül is válogathatnak az apróságok. Ezek közül az egyik a BRTK Könyvtárban kerül megrendezésre (Siófok, Fő tér 2/A), délelőtt 10 órától egészen 12:30-ig bezárólag.

A Gyurmasuli címre keresztelt esemény már a nevével is rendkívül árulkodó lehet, hiszen az apróságok felfedezhetik a gyurmavilág és a gyurmázás rejtelmeit, és megtanulhatják értékelni ezt az egyszerű, de könnyen szerethető alapanyagot. Szintén ezen a napon, szintén délelőtt 10 órától este 18 óráig a Régi Városi Könyvtár földszinti olvasótermét is érdemes lehet felkeresni a gyermekes szülőknek vagy a gyermekded felnőtteknek, hiszen Kockakuckó név alatt minden a legózásról, az építésről és a rombolásról szól majd.