Siófoki programok: A tündér, a királylány és a kobold meséi

Február utolsó teljes hetében is változatos elfoglaltságok várnak azokra, akik szeretnének gyermekükkel kikapcsolódni egy kicsikét a siófoki programok részként, hiszen kedden, szerdán és pénteken is várható majd kifejezetten a legkisebbeknek szánt rendezvény a Balaton fővárosában.

Február 20-án és 21-én, azaz most kedden és szerdán délután 14 órakor például A tündér, a királylány és a kobold meséi kerülnek előadásra a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében, ahol Kékkovács Mara és az Orfeum művészei állítanak színpadra egy igazi gyermek operettet.

A hangzatos cím alatt – mely rajzfilmes formában A hercegnő és a kobold címmel ismert sokak számára – Angelika, a fiatal és kíváncsi hercegnő történetét meséli el, aki miután egy napon eltéved az erdőben, rálel a sötét rengeteg legfélelmetesebb titkaira. Az erdő mélyén ugyanis sötét lények élnek, egy komplett kolónia, akik koboldokként ismertek, és miután Angelika rájön, hogy királyságuk meghódítására készülnek, egy barátja és egy üknagymamája által font aranyfonál által rájönnek arra, hogy mi a megoldás a koboldok támadása ellen.

Ha a színház nem kötné le a gyermekünket, ellenben szereti a modern animációs filmeket, akkor vigyük el őt február 23-án, azaz most pénteken a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol egy speciális gyerek matinén vehetnek részt az érdeklődők.

A pénteken délelőtt 10 órakor megrendezésre kerülő eseményen ismét összegyűlik majd a város apraja nagyja annak érdekében, hogy egy újabb kedves kis mesefilmet nézhessenek meg közösen, melyről a szervezők csak annyit mondtak el, hogy ez egy szerelmes kis mese lesz kutyusokkal. Sokan tehát biztosan már ebből kitalálják, hogy miről lehet szó!