Siófoki programok: Újévi gálakoncert

Amennyiben egy nagyszerű koncerttel, fennkölt hangulattal, előkelő társaságban, nem mellesleg pedig megfelelő prezentációval szeretnénk megnyitni a 2020-as esztendőt, mely nemcsak egy új év lesz a sorban, hanem egy új évtized kezdete is, akkor a siófoki programok részeként most garantáltan megtaláljuk számításainkat.

Január 11-én, azaz most szombaton este 19 óra magasságában a Kálmán Imre Kulturális Központ keretein belül lehetőségünk nyílik részt venni az immáron hagyományos siófoki évnyitó koncerten, hiszen a siófoki programok kedvelői jól tudják: az újév koncert nélkül majdnem olyan, mint pezsgő nélkül szilveszterezni.

Ennek apropójából a KIKK színháztermében lehetőségünk nyílik felidézni Johann Strauss fülbemászó műveinek nagyszerű dallamait, így a keringőkirály részéről több érdekesség, még gyorspolkák is felcsendülnek majd, amivel egy igencsak színes és különleges előadás vár ránk.

Ez azonban még messze nem minden! Strauss mellett ugyanis igazi blaszfémia lenne Kálmán Imre szülővárosában egy olyan újévi koncert, amiből hiányzik az operett, hiszen ez a sokszor elfeledett, de mindig feltámadt műfaj ezer szállal kötődik Siófokhoz, amit a koncert is bizonyít majd.

A műsorban ezen felül lesznek ismert örökzöld musicalek, mint az Evita, a Vámpírok bálja, a My Fair Lady vagy Az operaház fantomja, hogy a mindenki számára ismerős dallamok se maradhassanak ki a programból.

Az előadás Farkas Pál vezénylete mellett, a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar alapjaira építkezik olyan szólistákkal, mint Vörös Edit, Simon Boglárka, Szegő Adrienn, Csengeri Attila, Bozsó József és Jenei Gábor.