Siófoki programok: újévköszöntő koncert

Amennyiben kedveljük a hagyományos értelemben vett komolyzenei koncerteket, akkor a siófoki programok részeként most garantáltan egy különlegességgel indíthatjuk az évet, hiszen újévköszöntő koncerttel folytatódik az évek óta tartó Zenél a város programsorozat.

A 2020-ban már harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Zenél a város klasszikus- és komolyzenei koncertsorozat aktuális állomásaként január 17-én, azaz most pénteken 18 órától lehetőségünk nyílik meghallgatni Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész koncertjét, aki a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő termében mutatja majd meg tudását.

A teljes egészében ingyenes formában megtekinthető koncerten lehetőségünk nyílik meghallgatni Ludwig van Ludwig van Beethoven: Esz-dúr szonátáját (Op. 27. No. 1. Andante-Allegro-Andante, Allegro molto e vivace, Adagio con espressione, Allegro vivace), de felcsendül többek között Liszt Ferenc: Két legendája is (Assisi Szent Ferenc a madaraknak prédikál, Paolai Szent Ferenc a hullámokon jár).

Ezen felül biztosan hallhatjuk majd Liszt Ferenctől az Angelust és az A Villa d’Este szökőkútjait, de George Gershwin jól ismert Kék rapszódiája szintén a műsor részét képezi majd. A koncert előtt és után ráadásul egy érdekes kiállítást is szabadon megtekinthetnek az érdeklődők, a helyszínen ugyanis Groszman Erika siófoki kortárs alkotó műveiből nyílik egy ideiglenes tárlat.

Ha valaki a nevetésnek adná át magát, január 16-án azaz csütörtökön este 19 órától ismét Siófokra érkezik a Dumaszínház, méghozzá a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol Kovács András Péter önálló estjét nézhetik és nevethetik végig a nézők Apróbetűs részek címmel.