Siófoki programok: újra táncba hív Guszti bácsi

A változatos siófoki programok részeként ismét egy különleges táncház nyílik a Balaton fővárosában, ahol február 17-én Guszti bácsi ismét táncba hívja a legkisebbeket és a legnagyobbakat is, ennek megfelelően gyerekek és szülők egyaránt elsajátíthatják a táncolás alapjait.

A február 17-én, szerdán délután fél 5-től egészen 6 óráig tartó táncház a siófoki BRTK Könyvtárban (Fő tér 2/A) kap helyet a Gyermekrészlegen, ahol Guszti bácsi a tőle megszokott humorossággal, alapossággal és gyermekszeretettel kívánja majd megtanítani a kicsiknek és a nagyoknak is a tánc különlegességét.

Természetesen nem csak táncolni tanulhatnak meg azok, akik ráveszik magukat, hogy az említett időpontban ellátogassanak a könyvtárba, az ingyenes gyermekprogram részeként ugyanis Guszti bácsi bevezeti a gyerekeket a néptánc, a népszokások és a népzene rejtelmeibe is.

Ennek köszönhetően gyermekeink nem csak megismerhetik saját kulturális gyökereiket, hanem ezen túlmenően elsajátíthatnak vadonatúj dalokat, verseket és mondókákat, amelyeket a későbbiek során az óvodában és az iskolában is hasznosíthatnak majd.

Guszti bácsi táncháza egyfajta tehetséggondozóként is szolgál, ennek megfelelően a résztvevő gyermekekről idő előtt kiderül, hogy tehetségesek-e a táncban, hogy érdemes-e velük foglalkozni a jövőben, illetve hogy egyáltalán érdekli-e őket a téma.

A táncház kitűnő alternatíva továbbá arra is, hogy a gyerekek lehetőséget kapjanak egy kicsit mozogni és közösségbe lenni, hiszen köztudott, hogy a tánc az egyik leghatásosabb és legkedveltebb mozgásforma, hiszen nincs aki ne szeretné művelni, és nincs is olyan testrész, amit a tánc segítségével ne tudnánk alaposabban is megmozgatni.