Siófoki programok: Ünnepi Gastro és Kézműves Vásár

Miután idén elmaradnak a szokásos augusztus 20-i rendezvények, a siófoki programok szervezői gyorsan alternatív megoldásokat kerestek és egyben találtak is annak érdekében, hogy az érdeklődők, a helyiek, vagy a környékre látogatók egyaránt kikapcsolódhassanak egy kicsit.

Ennek folyományaként született meg a teljesen szabadtérre tervezett Ünnepi Gastro és Kézműves Vásár, mely augusztus 19-én, délelőtt 10 órakor nyitja meg a kapuit, és egészen augusztus 23-ig várja majd az érdeklődőket a siófoki kikötőben (Krúdy sétány 2).

A korábbi évekből megszokott augusztus 20-i vásár egy kicsit módosult felállással, kevesebb programmal, jobban szétszórva, a jelenlegi járványhelyzethez igazodva magasabb biztonsági előírások társaságában kerül megrendezésre, azonban aki korábban beleszeretett ennek az eseménynek a hangulatába, az most is megtalálja számításait.

A kézműves vásárral egybekötött gastrokiállításon a legkülönfélébb ételek, italok és egyéb különleges termékek lesznek megvásárolhatók. Ehetünk majd lepényeket kenyérlángost, rétest, kürtöskalácsot, halat, grillételeket, miközben ihatunk borokat, pálinkákat és persze főként házilag készített alkoholmentes hűsítőket is.

Ezen felül vásárolhatunk magunknak ékszereket, bőr- és parafatermékeket, de a levendulából készült különlegességek sem maradnak majd ki a sorból, méghozzá a játékokkal és a fafaragásokkal egyetemben, tehát igazi kézműves magyar termékek közül válogathatunk majd magunknak.

A tartalmas elfoglaltság mellett ráadásul a jó hangulat is garantált lesz, mert bár színpadi programok nem várhatók, ellenben a helyi és környékbeli utcazenészek mindent megtesznek azért, hogy ezen a téren se szenvedjen csorbát az atmoszféra.