Siófoki programok: ünnepi koncertek az adventi vásáron

Mint az elmúlt évek adventi időszakában, úgy a siófoki programok részeként az idei esztendőben is rengeteg ünnepi koncert vár azokra a karácsonykedvelő látogatókra, akik szeretnének már most, a harmadik adventi hétvégén megfelelő mértékben ráhangolódni a szeretet ünnepére. Ennek a legjobb és legegyszerűbb módja, ha ellátogatunk a város Fő terén megrendezésre kerülő karácsonyi vásárba!

Mint az első két adventi hétvégén, úgy természetesen ezúttal is már pénteken, avagy december 9-én megkezdődnek az ünnepi koncertek és események, így 15 órától egész délután érdemes lesz ellátogatni – főként a kisebbeknek – a régi könyvtárépületbe, ahol a Kulturkuckóban kicsik és nagyok egyaránt megkezdhetik a karácsonyi készülődést egy átfogó kézműves program részeként. Ezt követően 18 órától a Fő téren felállított színpadon a jól ismert Popdealers együttes várja majd karácsonyi koncerttel az érkezőket.

Az ünnepi programok aztán másnap, december 10-én, szombaton is folytatódnak, így délelőtt 10 és délután 16 óra között a KIKK előcsarnokában Ünnepvárás címszóval karácsonyi mézeskalácssütésen vehetnek részt az érdeklődők, de 15:30-kor Pipatórium név alatt egy átfogó karácsonyi dudálásra is sor kerül a Fő téren. 17 óra magasságában aztán Vásáry André ünnepi adventi koncertjét élvezhetik az egybegyűltek, de még aznap este 18:30-tól a Four Fathers énekegyüttes ünnepi előadását is meghallgathatják a látogatók.

Advent harmadik vasárnapján aztán délelőtt 10-től ismét Ünnepvárással, avagy karácsonyi mézeskalácssütéssel várja az embereket a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnoka, majd 16 órától egy igazi téli gyermekműsor veszi kezdetét Mikulás a Jégvarázzsal címmel. 17 órakor aztán meggyújtásra kerül ünnepélyes keretek között a harmadik adventi gyertya is, majd rögtön ezt követően a Fourtissimo adventi koncertjét csodálhatják meg az emberek.

A napot aztán 18:30-tól az AcapPelso Énekegyüttes karácsonyi műsora fogja zárni, középpontjában ünnepi dallamokkal.