Siófoki programok: V. Mikulásfutás Siófokon

Újabb szabadtéri mozgásra invitálnak mindenki a szervezők a siófoki programok részeként, így miután még mindig edzésben lehetnek az érdeklődők a halloweeni Tökös Futás után, rögtön itt a következő alkalom, melynek részeként megmozgathatják magukat, méghozzá az idén már ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Mikulásfutás részeként.

A december 8-án, azaz most vasárnap a Balatuning Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő téli családi sportesemény részeként a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak egy igazán jó hangulatú délutánra, melynek indulópontja és központi helyszíne a siófoki Hajóállomás lesz.

A program részeként izgalmas és változatos események közül válogathatnak majd az indulók, ezáltal lesz egy rövid, a gyerekeknek, időseknek vagy a futással ismerkedőknek is ideális, alig 2 kilométeres táv, mely biztosított útvonalként várja a futókat, de engedélyezett lesz görkorcsolya és roller, sőt a legkisebbeknek még kerékpár használata is.

A nevezésre a helyszínen kerül sor 12 és 13:15 körül, majd ezt követően Molnár Attila melegíti be a résztvevőket, akik a Motoros Mikulások felvezetésével indulnak majd neki a távnak, melyet érdemes lehet minél gyorsabban teljesíteni, és nem csak a célnál ránk váró tematikus büfé miatt.

A szervezők ugyanis díjazzák majd a leggyorsabb férfi és női futókat – 12 év felett az első hármat –, de külön díjban részesülnek a leggyorsabb gyermekek is – fiúk-lányok külön, 0-12 éves kor között. Az esemény a Mikulásvárás jegyében zajlik, így aki jelmezben érkezik, azt természetesen külön ajándékkal lepik meg a készlet erejéig.

A Mikulásfutás útvonala a Hajóállomástól indul, a résztvevők pedig a Petőfi sétányon, a Glatz H. utcán és a Köztársaság utcán át, a Jókai park érintésével, a Mártírok útján keresztül érkeznek vissza az állomásra, ahol december 8-án rengeteg egyéb program várja az érkezőket, tehát azokat is, akik nem akarnak futni.

Egész álló nap üzemelni fog például a helyszínen a Jégkikötő, avagy a mesterséges korcsolyapálya, ahol bárki csúszkálhat egyet, de délután 15 órakor egy Mikuláshajó is kirobog a kikötőből a tematikusságot erősítendő.