Siófoki programok: vakációs gyerekkoncert a Sólya zenekarral

Miután enyhült a járványhelyzet, ismét megrendezésre kerülnek a vakációs gyerekkoncertek a siófoki programok részeként, aminek jóvoltából a szervezők segítenek hasznosabban, közösségi élménnyel átélni a legkisebbek számára a vakációt.

Minderre hétfőnként kerül sor, így július 5-én este 19 órai kezdettel is érdemes lehet ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarára, ahol a Sólya zenekar ad egy különleges, Nyáron nagyon meleg van… fantázianévre keresztelt koncertet.

Érdekesség, hogy a koncert előtt, közben és után, egészen pontosan 18 és 21 óra között a helyszínen a Levendula játszóház és Alkotóműhely egy kézműves foglalkozással várja majd a legkisebbeket, sőt mi több, egy népi játszótér is lesz a helyszínen, hogy mindenki kiadhassa magából a felesleges energiáit.

Az est fénypontja természetesen a Sólya zenekar koncertje lesz este 19 órai kezdettel. Aki nem ismerné őket, a banda autentikus magyar népzenét játszik, méghozzá leginkább vonósokra koncentrálva. A zenekar már 2018 óta van együtt, és igazi örömzene az övüké, amivel ráadásul imádnak örömet szerezni a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

Nagy gyűjtői és fenntartói a határon túli magyarlakta területekről származó népdaloknak, a szűkebb közösségekre jellemző dallamoknak. A céljuk, hogy ezekből az autentikus dalokból és dallamokból minél többet vissza tudjanak adni a hallgatóságnak, különösen a gyermekeknek, akik rendkívül fogékonyak még minderre.

A Sólya zenekar mindenhol szívesen játszik, ahol befogadó közönséges találnak a népzenére. A tagság a következőkből tevődik össze. A mikrofonnál Fodor Jankát találjuk, a hegedűknél Lelovics Zsoltot és Drimmer Lászlót, brácsán Dömötör Gábort, nagybőgőn pedig Demeter Krisztiánt.