Siófoki programok: Vakok Világnapja a BRTK könyvtárban

A változatos siófoki programok keretein belül a Balaton fővárosában rendszeresen megemlékezhet a helyi lakosság, illetve természetesen az ide látogató turisták döntő többsége is a jelesebb világnapokról. Nem lesz ez másként 2015. október 15-én, csütörtökön este sem, amikor 6 óra magasságában egy fergeteges előadás keretein belül ünnepelhetik meg a látogatók a Vakok Világnapját.

Az esemény a siófoki BRTK könyvtárban (Fő tér 2/A) kerül megrendezésre, méghozzá a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete Siófoki Kistérségi Csoportjának zenés estjével a középpontban. A verses-zenés est keretein belül a látogatók maguk is meggyőződhetnek arról, hogy a művészet, a zene és a költészet egyáltalán nem függ attól, hogy valaki lát-e vagy sem, a művészet ugyanis határtalan.

A verses-zenés est során egyébiránt a Landini együttes gondoskodik majd a megfelelő zenei aláfestésről, valamint arról is, hogy az ide érkezők egy minden téren felejthetetlen emlékkel gyarapodjanak egy igazán különleges zenekar, illetve muzikális előadás által.

A Landini zenekar tagjai Stolmár Barbara, Gál András, Kovács Pálné Hegyi Jolán, Kovács Pál és Géczy Sándor. Az est során a felejthetetlen, minden tekintetben tematikus verseket Sidlovszky György prezentálja majd.

A rövidke előadás során a zenei tételek, a versek és az autentikus programok egytől-egyig úgy kerültek kiválasztásra, hogy a látó- és látásproblémával élő emberek mind megérthessék a fogyatékosság lényegét, illetve azt, hogy a Vakok Világnapja nem arra hívja fel a figyelmet, hogy a gyengén látók mire nem képesek az egészséges emberekhez képest, sokkal inkább arra, hogy pontosan ugyanolyanok, mint ők.