Siófoki programok: változatos gyermekprogramok január 28-án

Igazán különleges, mi több változatos gyerekrendezvények várják január utolsó hétvégéjén, egészen pontosan január 28-án egész nap a város legkisebbjeit, akik zenélhetnek, próbára tehetik ügyességüket, de akár még egy vagány koncertnek is a részeseivé válhatnak.

Január 28-án, szombaton délelőtt 9:30-tól 12:30-ig kerül megrendezésre például a BRTK Könyvtár (Siófok, Fő tér 2/A) gyermekrészlegén a Százszorszép kezek aktuális gyermekfoglalkozása, amelyen a kicsik és nagyok ezúttal a Mindenféle-sokféle gipszöntés nevű foglalkozáson vehetnek részt, vagyis elsajátíthatják a gipszöntés rejtelmeit.

Ugyancsak ezen a szombati napon, szintén a Fő tér 2/A szám alatt megtalálható BRTK Könyvtárban, egy másik teremben kerül megrendezésre délelőtt 10 és 12 óra között Guszti bácsi citeraműhelye, amelynek részeként a kezdők és a haladók egyaránt elsajátíthatják a citerázás művészetét, vagy visszatérő tanulóként tovább mélyíthetik ismereteiket.

Az Együtt a család programsorozat részeként január 28-án, 10 és 11 óra között a Siófok, Fő tér 2-es szám alatt megtalálható Kálmán Imre Kulturális Központban egy igazi családi koncerten vehetnek részt a környékbeliek a Szotyola zenekar jóvoltából, akik 2013-ban azért alakultak meg, hogy minden gyermeknek és gyermeklelkületű felnőttnek megénekeljék varázslatos és tanulságos verseiket.

A zenekar repertoárját éppen emiatt leginkább zenés gyermekversek alkotják, amelyeket a Napraforgó című gyermekverses kötet anyagából állítottak össze.