Siófoki programok: vándorkiállítás az origami csodálatos világáról

Az ősz ismét rengeteg izgalmas és különleges kiállítást hoz a Balaton fővárosába, így a siófoki programok részeként például még a papírhajtogatás művészetével, illetve annak történelmével is lehetőségünk nyílik megismerkedni alaposabban is.

Amennyiben érdekel minket a téma, látogassunk el szeptember 3-án, most kedden délután 17 óra magasságában a Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériájába, ahol Az origami csodálatos világa címmel kezdődik majd vándorkiállítás. A tárlat részeként lehetőségünk nyílik megismerni az origami történetét röviden, méghozzá a különleges ghian-zhi technika társaságában, de a papírfajták, a tesszaláció, sőt a kusuzdamák is szerepet kapnak, hovatovább a látogatók különleges alapanyagokból készült origami alkotásokat is szemügyre vehetnek majd. Kartonhajtogatás, fémhajtogatás, textilhajtogatás, sőt a vizes technika egyaránt fontos szerepet kap.

A kiállítás bár szeptember 24-ig marad megtekinthető, ugyanakkor érdemes részt venni a megnyitón, melyet Sági Judit és Fábián Zsolt, a Magyar Origami Kör vezetői tartanak majd, és utána 18 óráig origami foglalkozással várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Újabb különleges kezdeményezés indul útnak a siófoki programok részeként szeptembertől, így szeptember 7-én, azaz most szombaton reggel 8-tól délután 16 óráig a Kálmán Imre Kulturális Központban indul a Spájz Értékleltár névre keresztelt vásár. Ha valódi kézműves termékeket keresünk, ha finom sört, bort vagy pálinkát vásárolnánk, esetleg helyi termelők zöldségeit, gyümölcseit, lekvárjait, szörpjeit vagy zöldségkrémjeit, akkor a KIKK garantáltan jó választás lesz ezen a napon. Vásárlásunkkal ráadásul a kistérségi és a helyi magyar termelőket és értékeket támogatja, szembefordulva a multik hatalmával.