Siófoki programok: Varázsfuvolácska a KIMK-ban

Egy újabb magas minőséget képviselő vendégelőadás érkezik január 15-én, szombaton délelőtt a Kálmán Imre Művelődési Központ színháztermébe, hogy 10 órától a siófoki programok részeként a legkisebbeknek, velük együtt pedig szüleiknek is tartalmas kikapcsolódást nyújthassanak a szervezők.

Az említett időpontban ugyanis a Rátonyi Róbert Színház vendégelőadása érkezik a siófoki KIMK-ba, mely Varázsfuvolácska címmel nem véletlenül lett a jól ismert Mozart-opera becézett változata, hiszen valóban a legkisebbeket, egészen pontosan a 3-12 éves korosztályt szerették volna megcélozni vele, méghozzá az eredeti mű alapján.

Ahhoz mérten természetesen sokkal tömörebb és közérthetőbb formában kapják majd a nézők a történetet, méghozzá alig 45 percben, ami éppen ideális lesz ahhoz, hogy a jól ismert szereplők, Papageno, Papagena, Sarastro, Pamina, Tamino és Az Éj Királynője bemutatkozzanak, énekeljenek, táncoljanak és játszanak együtt.

Mindezt természetesen a gyerekekkel közösen! Az előadás során az eredeti mű több ismert dallama és zenei részlete is felcsendül majd az ismert szereplők mellett, ezáltal a jól ismert dallamok és zenei részletek kivétel nélkül felvételről, zongorakísérettel várhatók, méghozzá emlékezetes színpadi játékkal, megannyi humorral és a gyermekeknek szóló bájjal.

Az egész történetet egy mesélővel, gyakorlatilag egy narrátorral dobott fel a rendező, aminek köszönhetően a történet nemcsak sokkal követhetőbb és interaktívabb, hanem érthetőbb is lesz a legkisebbek számára, miközben bevonják őket a mesébe, sőt összeköti őket a szereplőkkel. Mindezt úgy, hogy a cselekmény alapjai gyakorlatilag nem változtak meg, csak egy kicsit tömörítettek rajta.