Siófoki programok: Varázslatos hangszerország komolyzenei koncert

Érdemes lesz január második hetében a siófoki programok között elfoglaltságot keresgélni maguknak azoknak, akik szeretik a komolyzenei koncerteket, hiszen a Balaton fővárosába érkezik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar.

Méghozzá egy kifejezetten izgalmas és különleges műsorral, lévén a Varázslatos hangszerország név alatt megtartandó, hangszerbemutatóval egybekötött, mesés és játékos eredettel bíró zenei foglalkozás során mindent megtudhatunk a fafúvós hangszercsalád legtöbb tagjáról, valamint természetesen más hangszerekről is.

A főként gyermekeknek szánt, de felnőtteknek is érdekesen csengő koncerten az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeit Bergerné Szőnyi Anna brácsaművész és zenepedagógus fogja közre, aki 45 percben próbálja majd megkedveltetni a klasszikus zenét a muzsikára fogékonyabb rétegekkel. Minderre január 14-én délelőtt 10 és 11 óra között kerülhet sor.

Ha további kulturális műsorokat keresünk, január 16-án 18 órakor a siófoki programok részeként lehetőségünk nyílik megünnepelni a Magyar Kultúra Napját egy ebből az apropóból kissé felemás elnevezéssel rendelkező esemény, a KultúrVersésZene részeként, ahol a Kortárs Költők és a Perczel Mór Gimnázium Kamarakórusa ad majd egy feledhetetlen estét.

A program részeként Szakáli Anna, Lázár-Horváth Zsuzsanna, Völgyi Ildikó, valamint Gróf Tamás Ákos versei kerülnek előadásra, amit a Perczel Mór Gimnázium Kamarakórusának koncertje követ majd, méghozzá Bati Zoltán vezényletével.

A BRTK Könyvtárban tartandó eseményt Laki Judit, az intézmény igazgatója nyitja majd meg. A belépés mindenki számára teljesen ingyenes.