Siófoki programok: Várj míg sötét lesz színházi előadás

A színházi előadásokat kedvelő siófoki programok kedvelőinek érdemes lehet február 12-én ellátogatniuk a Balaton fővárosának kulturális középpontjaként szolgáló Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol egy különleges darab, a Várj míg sötét lesz előadására kerülhet majd sor.

Az Orlai Produkciós Iroda által Siófokra hozott mű egy vérbeli krimiként este 7 órától indul és 90 percnyi izgalmat kínál az érkezőknek, a főszerepben három vadidegen férfivel, akik életükben először találkoznak egymással egy lakásban. Mindhárman keresnek valamit.

Valami olyan dolgot, ami a háziaknak talán semmit sem jelent, sőt sokan nem is emlékeznék rá, hogy látták, egyáltalán hová tették, de a három idegen közül az egyik nagyon jól tudja, hogy az a bizonyos valami bizony rengeteg pénzt ér. Hogy mi ez, és miért olyan fontos? Ez a darab végéig nem derül ki, és a szereplők sem segítenek abban, hogy könnyebb legyen a dolgunk, elég csak a történetbe hamarosan becsatlakozó Susy-ra, a háziasszonyra gondolni, aki semmilyen formában sem képes meglátni azt, hogy mekkora baj van kibontakozóban.

Emiatt elindul egy bravúros, oda-vissza adogatáson alapuló szerepjáték, aminek során a három bűnöző megpróbálja kiszedni a háziasszonyból azt az információt, amiről egyébként semmit sem tud. Elindul tehát egy különleges macska-egér játék, azonban az egyre növekvő sötétben – mely képletesen értendő – lassacskán elmosódnak a határok az üldöző és az üldözött között.

A színdarabot olyan színészek adják elő, mint Kovács Patrícia (Susy), Szabó Kimmel Tamás (Mike), Nagy Dániel Viktor (Roat), Ficzere Béla (Carlino) vagy Horváth Virgil (Sam), miközben a rendezői feladatokat Novák Eszter töltötte be.