Siófoki programok: vasárnap indul az Adventi Maraton harmadik futama

Amennyiben szeretnénk a fittségünk tekintetében is felkészülni a közelgő ünnepekre, a siófoki programok részeként harmadik futamához érkezett az Adventi Maraton futóverseny, mely nem is annyira versenyként, mint inkább a közös mozgás örömeként definiálható.

A különféle közösségi futások tavaly óta rendszeres időközönként megrendezésre kerülnek a Balaton fővárosában, idén pedig karácsonyi mozgásra is lehetőségük lesz az érdeklődőknek, méghozzá kortól, nemtől és felkészültségtől függetlenül, hiszen egy olyan táv lett kijelölve, melyet bárki könnyedén teljesíthet.

A hagyományteremtő célzattal megrendezett Adventi Maraton az adventi vasárnapok eseményeként zajlik, és most érkezik a harmadik hétvégéhez, a szervezők pedig remélik, hogy ugyanolyan nagy érdeklődéssel zajlik majd le a hidegebb idő ellenére is, mint a korábbi időpontok.

Mivel nem egy klasszikus versenyről van szó, ezért nincs nevezési díj, itt tényleg a mozgás, a közösségi élmény a fontos, így aki szeretne részt venni az eseményen, az vasárnap délelőtt 10 órakor látogasson el a siófoki víztoronyhoz, ahonnan egy 10,5 kilométeres szakaszt teljesíthetnek az indulók.

Fontos, hogy ezúttal csak futva lehet teljesíteni a távot, de hogy ki és milyen időmennyiség alatt, az csak saját magán múlik, mint ahogyan az is, hogy lekocogja-e a 10,5 kilométert, vagy csak a felét, a közös futás élménye mindennél előrébb való.

A futás útvonala nem biztosított, ezért a gyerekek csak szülői felügyelettel indulhatnak, a résztvevőket pedig a jelképes célban frissítő és meleg tea várja majd.