Siófoki programok: VI. Nemzetközi Hethland Balatoni Feeder Kupa

A koronavírus-járvány után lassan ismét elindul az élet a Balaton fővárosában is, így a siófoki programok részeként az egyik első megrendezésre kerülő esemény a VI. Nemzetközi Hethland Balatoni Feeder Kupa lesz a sorban, mely egy igazán különleges elfoglaltságot ad a horgászat kedvelőinek.

Minderre május 6-án, azaz most szerdán reggel 8 órától kerül sor, de aki esetleg túl későn vette észre a lehetőséget, az se csüggedjen, hiszen május 10-ig lehetünk részesei az eseménynek, ezáltal versenyzőként ugyan nem, de nézőként is óriási élményt nyújthat nekünk ez a különlegesség.

A kupán várhatóan hat ország képviselteti majd magát egy 3 kilométeres partszakaszon, ahol 138 versenyző mutatja majd meg tudását a balatoni régió legnagyobb ilyen eseményén, melyen külön indulhatnak majd gyermekek is, mindenki értékes nyereményekért, garantált jó hangulat társaságában.

A helyszínen megfelelő távolságtartás társaságában lehetőségünk nyílik majd ellesni a legjobb horgásztrükköket, élőben nézhetünk meg különféle felszereléseket, illetve egyéb megoldásokat, melyektől mi is eredményesebbek lehetünk a jövőben.

Szintén május 6-án indul az a kétnapos tanfolyam Veszprémben a Mézesmanna szervezésében, aminek részeként lehetőségünk nyílik majd megismerkedni a magyaros minták sajátosságaival, méghozzá a lehető legalapvetőbb módon, így nemcsak a nálunk ismert őshonos motívumvilágot sajátíthatjuk el, hanem azok alkalmazhatóságát is mézeskalácson.

Ennek megfelelően megismerkedhetünk azzal, hogy miként tudjuk felvinni például mézeskalácsra ezeket a mintákat úgy, hogy a megfelelő szín eléréséhez a megfelelő anyagokat keverjük össze. A résztvevőknek először sablonnal kezdik az ismerkedést, majd a gyakorlatban is megkezdhetik a mézeskalácsok díszítését, miközben a nap folyamán folyamatos kávé, tea, víz és egy meleg ebéd is várja a jelentkezőket.