Siófoki programok: Világszép nádszálkisasszony

Ha valaki imádja a színházat, akkor a siófoki programok részeként ezen a héten, egészen pontosan 2017. január 17-én lehetőséget kap arra, hogy a Fő tér 2-es szám alatt megtalálható Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében megtekintse Litvai Nelli: Világszép nádszálkisasszony című zenés-bábos kalandját a Manna Produkció előadásában.

Az 5 éves kortól ajánlott eseményen egyenesen a világ legutolsó szegletébe látogathatunk el, a Szurokfekete tenger hetvenhetedik szigetére, ahol olyan nagy a sötétség, hogy arra még kardot is lehetne akasztani. Ezen a helyen raboskodik a földkerekség legszebb leánya, akit egykoron a Világot Járó Gonosz Boszorkány rabolt el és tart fogságban.

A világszép nádszálkisasszonynak napközben egy sötét mocsárban kell robotolnia a Mocsárpribék felügyeli mellett, akik éjszakára mindig visszazárják börtönébe a szépséget. Világszépe azonban nem adja fel álmait, és arról ábrándozik, hogy egy napon majd valaki megszabadítja rabságától, és bár tudta nélkül, de egy távoli királyság daliás hercege egy napon valóban nekiiramodik, hogy a gonosz boszorkány legyőzését követően kiszabadítsa fogságából a szépséget.

A királyfi még csak nem is sejti, hogy milyen hosszú útra vállalkozott, és hogy mennyi veszély vár majd rá, amelynek során el kell mennie a Föld kapujáig és a Nap pitvaráig is. Vajon lesz elég ereje és kitartása, hogy legyőzze az akadályokat? Lesz elég kitartása, hogy átverekedje magát a sárkányokon, a farkasokon és a Mocsárpribékeken? Egyáltalán sikerül-e kiszabadítania a nádszálkisasszonyt a nádbörtönből?

A Benedek Elek egyik legszebb meséjét feldolgozó előadást Vass György, Fodor Annamária, Bardon Ivett, Cseh Judit, Kakasy Dóra, Szabados Zsuzsa, Ficzere Béla, Chován Gábor, Placskó Emese és Balassa Jusztina előadásában láthatjuk.