Siófoki programok: Vivaldi Négy évszaka Horgas Eszter fuvolaművésztől

Amennyiben imádjuk a komolyzenei koncerteket, május utolsó hetében is találhatunk magunknak kapcsolódó elfoglaltságot a siófoki programok részeként, ezáltal egy híres fuvolaművész, Horgas Eszter látogat a Balaton fővárosába, hogy egy igazán különleges előadással örvendeztessen meg minket.

Május 29-én, azaz most kedden este 19 órakor ugyanis Vivaldi egyik, ha nem a legismertebb műve, az eredetileg hegedűre írt versenyműve, a Négy évszak csendül majd fel a városban Horgas Eszter fuvolaművész előadásában, aki ClassJazz Band csapatával kiegészülve eleveníti fel előttünk ezt a különleges darabot, amit történettel ellátott igazi programzeneként tárnak majd az érdeklődők elé.

A sajátos feldolgozást tökéletesen prezentálja az előadás címe is, mely Négy évszak és más… név alatt hallgathatunk majd meg, ezzel is jelezve, hogy Vivaldi különlegessége csak az előadás egyik alappillére lesz. Az eredeti versenyművek átdolgozása mellett ugyanis felcsendülnek majd az este folyamán fuvolán Astor Piazzola és Kodály Zoltán ismertebb művei is más kompozíciók társaságában, melyet egy rendkívül izgalmas és látványos produkció kísér.

Az eredeti művek mellett vár ránk továbbá modern tangó és szerelmes dal is a mintegy 90 perces koncert során, noha a központi szerepet azért Vivaldi évszakai kapják majd.

A tavasz ennek megfelelően felidézi előttünk a születést, a fiatalságot, a határtalan szerelmet, a madárcsicsergést és a patakcsobogást, míg a második tételben a pásztor álmát őrző kutya elevenedik meg előttünk, amint az álom a halálhoz hasonló állapotként elevenedik meg, és ebben az eszményképben maga a kutya lesz a halál szimbóluma. A különleges koncertre a Kálmán Imre Kulturális Központban kerül sor.