Siófoki programok: a víz világnapja és Hamvas Béla emlékest

A Siófoki Tavaszi Fesztivál változatos eseményein felül is számtalan különleges előadás várja még azokat a Balaton fővárosában, akik a siófoki programok részeként szeretnének valami igazán különlegesség részesei lenni.

Ennek apropójaként például március 22-én, avagy most szerdán a siófoki Rózsakertben egy igazán átfogó esemény keretein belül A víz világnapja rendezvényre kerül majd sor, méghozzá Nők a Balatonért Közhasznú Egyesület szervezésében.

Az eseményen mindenki megismerheti a víz fontosságát egészségügyi szempontból, de a szervezők tartalmas előadások és kísérőprogramok során a Hajóállomáson igyekeznek bemutatni, hogy miért is annyira fontos a víz védelme az egész élővilág, hovatovább az egész Föld számára.

A víz világnapja mellett március 22-én este 18 ér 20 óra között érdemes lehet ellátogatni a Siófok, Kele utca 11-es szám alatt megtalálható Hexa Caféba is, ahol A bor lényege az ember címmel egy borkóstolóra, ezzel egyetemben pedig egy Hamvas Béla emlékestre kerülhet majd sor, ezáltal az eseményt a Kossuth-díjas író születésének 120. évfordulójának tiszteletére, illetve emlékére ajánlják a szervezők.

Az eseményen ennek megfelelően szóba kerül majd az írónak a borhoz való kötödése, de előkerülnek idézetek is, amelyek Hamvas Béla borhoz kötődő gondolatait foglalják össze – középpontban a környék legjobb és legismertebb szőlőbirtokainak, illetve pincészeteinek a közreműködésével, akik az utóbbi évek legfinomabb borkülönlegességeit hozzák majd el az érdeklődők számára.