Siófoki programok: Vízcsepp papírszínházi előadás gyerekeknek

A kifejezetten gyerekeknek szánt és különleges, tanító célzatú elfoglaltságok kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok részeként március utolsó előtti hetében is lehetőségünk nyílik rendhagyó élményeket szerezni gyermekeink számára.

Március 20-án, azaz most pénteken délután 16:30-kor ugyanis érdemes lesz ellátogatni a BRTK Könyvtár gyermekrészlegére, ahol Vízcsepp címmel egy különleges papírszínházi előadásra kerül sor ingyenes keretek között, aminek jóvoltából ingyenes keretek között kaphatnak általános tájékoztatást a víz fontosságáról a legkisebbek.

Azon túl ugyanis, hogy papírszínházas, de kifejezetten rendhagyó előadásról beszélünk, a tematika tekintetében az ivóvíz gazdálkodás, az ivóvíz tisztaságának védelme kapja a központi szerepet – mindez természetesen egy kedves, a gyerekek számára is könnyedén érthető és feldolgozható történettel a középpontban.

Hogy a témát még inkább el lehessen mélyíteni a kicsikben, a papírszínház után közvetlenül kézműves foglalkozásra kerül sor, ahol természetesen ismét a víz kapja majd a főszerepet, még ha nem is teljesen fizikai valójában, sokkal inkább a kreatív alkotást előtérbe helyezve.

Szintén a BRTK Könyvtár szervezésben 5 napos környezetvédelmi kihívás indul Siófokon március 19. és március 26. között. Az Okos város – Okos könyvtár névre keresztelt eseményen az lesz a résztvevők feladata, hogy 5 napon keresztül 5 fotóval bizonyítsák, aznap tettek valami fontosat a környezetükért.

A fényképeket át lehet küldeni a könyvtárnak Messengeren keresztül, de természetesen e-mailben is, a legjobbakat pedig ingyenes beiratkozási lehetőséget és könyveket sorsolnak ki.

FIGYELEM: az előadás a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!