Siófoki programok: Volt egyszer egy… mesefoglalkozás

Amennyiben szeretnénk egy igazán különleges élményt szerezni gyermekeink számára a siófoki programok részeként, érdemes lehet november 23-án, kedden délután 16 órai kezdettel elvinni őket a Kálmán Imre Emlékház emeletére, ahol egy igazán eredeti mesefoglalkozás várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Volt egyszer egy… mesefoglalkozás részeként kifejezetten kuckós, valódi őszi hangulatban fogadják a szervezők a legkisebbeket az emlékház emeleti galériájában, ahol az éppen aktuális időszaki kiállítással való ismerkedés mellett népi játékok, illetve népmeseolvasás is várja az érdeklődőket.

Bár a foglalkozást eredetileg november 18-ra tervezték, amit november 23-ra toltak el, és bár a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt szól, azonban a szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy a 6 éven felüli gyermekek és látogatók számára az épületen belül kötelező lesz a szájmaszk használata.

Hogy milyen kiállítás van éppen a Kálmán Imre Emlékházban? Az EGYÜD 100, mely bár jövő áprilisig marad megtekinthető, azonban Együd Árpád folklorista munkáját érdemes mindenkinek megtekintenie, hiszen ez a Pest megyében született, de életének jelentős részét Somogy megyében élt szakember igazán tartalmas tárlatot gyűjtött.

Az időszaki kiállítás részeként ezúttal az Együd Árpád által gyűjtött anyagok kerülnek bemutatásra, melyek a Balaton Táncegyütteshez köthetők, de természetesen a folklorista életéről is hallhatunk, illetve láthatunk egyet és mást az eseményen.

A helyszínen extraként beöltözős fotósarok is várja a látogatókat, ami mellett érdemes lesz később is visszatérni az emlékházba, hiszen múzeumpedagógiai játékok és foglalkozások is készülnek ott minden korosztály számára.