Siófoki programok: Vörös Tamás Project, valamint Huzella Péter és Rátóti Zoltán estje

Nem szenvedünk majd hiányt a kulturális elfoglaltságokból abban az esetben, ha a nyár utolsó hetében a siófoki programok részeként keresnénk magunknak némi elfoglaltságot, lévén különféle kapcsolódó események közül válogathatunk majd.

Augusztus 27-én, azaz csütörtökön este például utolsó epizódjához érkezik a Belvárosi Zenei Estek programsorozat, aminek részeként a Kálmán Imre Kulturális Központ előtti téren a Vörös Tamás Project előadását tekinthetik meg az érdeklődők, mely egy igazán különleges zenei kirándulás lesz.

A Black Friday címre keresztelt előadás mindenkinek teljesen szabadon látogatható, de érdemes nyitott elmével és szabad gondolatokkal érkezni, hiszen a minőségi zene mellett ezen az estén a mondanivaló szintén rendkívül fontos lesz.

Akárcsak az augusztus 28-án, pénteken este 19 órára betervezett Huzella Péter és Rátóti Zoltán estjén, akik a Kálmán Imre Kulturális Központ galéria teraszán idén az utolsó fellépőként az ismert magyar gondolkodó, Hamvas Béla emlékét kívánják majd megidézni előttünk, annak is A bor filozófiája című kötetét.

Persze Hamvas mellett az előadópáros rengeteg magyar irodalmi személyt szeretne még megidézni, ezáltal énekelt verseket hallhatunk olyan előadóktól, mint Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor, Márai Sándor vagy például Zalán Tibor.

Ezen felül lesznek népdalok, kocsmadalok, de még diákdalok is, a Márai szövegek keretébe zárt előadás közben pedig Hamvas Béla: A bor filozófiája című könyvének néhány fontosabb részleteit idézik fel, amolyan útmutatónak szánva. A rendezvény mindenkinek teljesen szabadon látogatható.