Siófoki programok: Vujity Tvrtko előadása és Siófoki Vitorlás Évadnyitó

A pünkösdi hétvégén sem maradnak változatos események nélkül, akik a siófoki programok között keresik a felüdülést, ezáltal a nyár fővárosában megnyílnak végre a kapuk a vitorlások számára, míg a közeli Veszprémben az ország egyik legismertebb újságírója tart előadást.

Május 30-án, azaz szombaton este 19 órai kezdettel a veszprémi Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Téren például Vujity Tvrtko fellépésére számíthatunk majd, aki elragadó utazgatásairól, illetve életre szóló tapasztalásairól szeretne majd átadni egy összefoglaló tudásanyagot az érkezőknek.

A Túl minden határon… címre keresztelt esemény részeként mi magunk is repülőre, buszra vagy autóra ülhetünk Tvrtko oldalán, hogy képletesen ugyan, de körbejárjuk a világot, az író szemén keresztül megtapasztalva az ottani kultúrát, életformát és minden egyéb különlegességet, illetve sajátosságot.

Az utazás során az íróval érintjük majd Szaharát, a Jégszigetet, de természetesen nem maradhat ki a sorból Csernobil, valamint a mi szemünkkel már elképzelhetetlen diktatúrát diktáló Észak-Korea sem.

Sokan egyetértenek abban, hogy vitorlások nélkül nem Balaton a Balaton. Ez annyira igaz, hogy minden évben külön évadnyitó eseményt tartanak az első vitorlások tömeges kihajózásának, amire idén május 31-én, vasárnap reggel kerülhet majd sor.

A Siófoki Vitorlás Évadnyitó a többi balatoni településsel összhangban kerül megrendezésre, így a tó látványa végre ismét a régi nyarakat idézi fel előttünk, hiszen nélkülük nem lehet teljes a magyar tenger látványa.

FIGYELEM: Vujity Tvrtko előadása a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!