Siófoki programok: X. Kiliti Szüreti felvonulás és bál

A hagyományoknak megfelelően idén sem maradnak Kiliti Szüreti felvonulás és bál nélkül a siófoki programokért rajongók, lévén 2016. szeptember 24-én, szombaton kerül megrendezésre a jubileumi, immáron tízedik ilyen esemény a Balaton fővárosához kapcsolódó Kilitin.

A X. Kiliti Szüreti felvonulás és bál az idei évben is a helyi általános iskola udvarán, az Asztalos utcában kerül megszervezésre egy egész napos műsorral. Az eseményt ezáltal délelőtt 10 órától a Balatonszabadi Thália Egyesület Kreatív Színpadának gyermekműsoranyitja majd meg – a legkisebbek legnagyobb örömére, és míg 11 órától a C&M Dance Stúdió fellépésére kerül sor, addig 11:30-tól Csuti Csaba jóvoltából magyar nóta, operett- és táncdalbemutató veszi kezdetét.

Ebéd után aztán fél 1-től az érkezők még megcsodálhatják a Happyness Dance Club előadását, 13 órától pedig a szokásos szüreti felvonulásra is sor kerül, de rendhagyó módon ezúttal fordított irányban, vagyis az iskolától való indulás után az első megálló a Ságvári utca és a Jácint utca sarka lesz, majd jön a Rákóczi utca és a Márton köz sarka és végül a szeptember 6. tér.

Mindeközben az iskola udvarán (Asztalos utca 18.) délután 14 órától bemutatkozik majd a Kiliti óvodások és az MMSZE Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Nappali Intézetének műsora, a felvonulók visszaérkezésével – körülbelül 15 órától – pedig a Kiliti iskolások és a Szőlővirág tánccsoport néptáncos bemutatójával folytatódik a délután.

Ezt követően bemutatóval szolgál még a Szárszó néptáncegyüttes is, 16:30-tól pedig a Kálmán Imre Műhely operett előadásával folytatódik a nap. Mindeközben természetesen a szüreti fesztiválhangulat erősítésének jegyében egész napos kézműves kirakodóvásár, valamint a Gyerekerdő Egyesület jóvoltából gyerekprogramok is várnak az érkezőkre népi játékokkal, kreatív asztallal bohócokkal, arcfestéssel, csillámtetkóval és így tovább.