Siófoki programok: XI. Ars Sacra Fesztivál

Idén már 11. alkalommal kerül megrendezésre a siófoki programok részeként az Ars Sacra Fesztivál, amely Európa-hírű eseményként a reformáció 500 éves évfordulóját, valamint a Szent László és a Kodály Zoltán emlékévet összefűzve kívánja megünnepelni a Siófok-Kiliti, Asztalos utca 77-es szám alatti református templomban.

A XI. Ars Sacra Fesztivál csak úgy, mint az elmúlt években, úgy idén is egyetlen napot ölel fel, így szeptember 23-án, este 19 órától várja szakrális műsorral az érdeklődőket, méghozzá dr. Gárdonyi Máté plébános és Bozsoki-Sólyom János református tiszteletes átfogó megnyitójával, de köszöntőt és beszédet mond Potocskáné Kőrösi Anita alpolgármester asszony is.

Az est hátralévő részében az egybegyűltek mindent megtudhatnak a reformáció úgynevezett öt Solájáról, ezáltal a történelmi egyházak képviseletében öt lelkész is tiszteletét teszi a fesztiválon, akik Bartha Béla református, Lampért Gábor evangélikus, Egri Béla baptista tiszteletesek és dr. Gárdonyi Máté plébános lesznek, hogy bemutassák saját Solájuk sajátosságait.

A XI. Ars Sacra Fesztiválon természetesen további változatos előadások is várhatók, így az egész este énekszóval színesíti a rendezvényt a Ságvári Női Kamarakórus, méghozzá Boda Csabáné vezényletével.

Ezen felül előadással készül még a Budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnázium jelenlegi és egykori növendékeiből álló vonósnégyes, így Papp Sándor művészeti vezető közbenjárásával ismert dallamokkal kényeztet minket Bozsoki-Sólyom Pál, Gion Kata, Réthy Lilla és Szeibert Janka.

Ezen felül Bati Zoltán vezényletével és Bati-Béleczki Anita zongorajátékával fellép még az est során a Siófoki Női Kar, Egri Béla tiszteletes gitárjátékával színesítve pedig gyülekezeti énekszóra is sor kerülhet majd.