Siófoki programok: XI. Kálmán Imre Emléknapok október 24. – október 26.

Idén 11 éve annak, hogy a siófoki programok részeként hagyományteremtő szándékkal megrendezésre került a Balaton fővárosában egy olyan háromnapos fesztivál, mely a település egyik leghíresebb szülöttjét, Kálmán Imrét állította a középpontba. Az elmúlt néhány évben a rendezvény már majdnem egyhetes eseménnyé nőtte ki magát, hogy a lakók és a turisták egyaránt megfelelő keretek között emlékezhessenek a világhírű zeneszerzőre.

A XI. Kálmán Imre Emléknapok nyitóeseményére október 24-én, szerdán délután 17 órakor kerül sor a KIKK emeleti galériájában, ahol Jajj cica… címmel operett-kiállítás megnyitó várható, mely egészen november 15-ig várja majd az érdeklődőket a magyar operett történelem néhány legendás emlékével a főszerepben. A folytatásban, azaz október 25-én, csütörtökön este 18 órakor a KIKK színháztermében a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar ad különleges gálaműsort Kálmán Imre emlékére, a főszerepben természetesen a híres zeneszerző legjobb és leghíresebb melódiáival, így többek között a Cirkuszhercegnőből is.

Az emléknapok harmadik napján, azaz október 26-án, pénteken este 18 órakor Vásáry André érkezik Siófokra, hogy speciális operett és musical estet adjon az érkezőknek. Mint ismert, a Sztárban sztár című műsorban bukkant fel, ahol Honthy Hannát megszemélyesítve beleszeretett az operett műfajába, méghozzá nem véletlenül, hiszen ez a stílus nagyon jól fekszik különleges hangtartományához.

Az előadás során olyan világhírű operettekből hallhatunk majd hosszabb-rövidebb részleteket, mint a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő vagy éppen a Víg özvegy, méghozzá a húszas, harmincas és negyvenes évek legnagyobb slágereivel, úgy mint a János legyen, fenn a János hegyen vagy a 7-re ma várom a Nemzetinél.