Siófoki programok: XI. Kálmán Imre Emléknapok október 27. – október 28.

Mint korábban minden évben, a siófoki programok részeként megrendezendő XI. Kálmán Imre Emléknapok idén is a hétvégén éri el a csúcspontját, így október 27-én és október 28-án egyaránt több változatos esemény közül válogathatnak majd maguknak a népszerű zeneszerzőre emlékezők.

Október 27-én, azaz szombaton este 18 órakor a KIKK színháztermében például egy komplett Operettgála veszi kezdetét, mely látványos jelmezekkel, forró hangulattal, egy komplett zenekarral és tánckarral kiegészülve egy rendkívül igényes operett show műsornak ígérkezik. Az előadás során garantáltan mindenkire felejthetetlen élmények várnak, akik imádják az operett világát, de tökéletes belépőként szolgál azoknak is, akik még csak most ismerkednek a műfajjal, hiszen a színpadi látvány és a humoros élmények mellett az összes örökzöld felbukkan a repertoárban.

2018. október 28-án, azaz vasárnap mindemellett a gyerekekre is gondoltak a szervezők, így délelőtt 9 órától egészen 12 óráig teljesen ingyen látogatható Mesés Operett kézműves foglalkozások várnak a kicsikre a KIKK előcsarnokában, de közben egy kapcsolódó előadás is indul 10 órakor helyben, a kulturális központ színháztermében. Az Operettcia névre keresztelt gyermek operett egy a mű címét inspiráló fantáziavilágban játszódik, ahol a nagymama egy csodálatos zenés utazásra repíti el az unokákat, miközben a nagyi szívmelengető és régmúlt történeteket mesél a lurkóknak. Persze a felnőttek sem lesznek hanyagolva október 28-án, nekik azonban délután 16 óráig várniuk kell, ekkor azonban a KIKK-ben megtalálható Teátrum kávéházban Ma éjjel táncolnék címmel egy zenés beszélgetés vár a látogatókra Lehoczky Zsuzsával és Peller Károllyal.