Siófoki programok: XII. Kálmán Imre Emléknapok (csütörtök-szombat)

Idén már 12. alkalommal kerül megrendezésre a Kálmán Imre Kulturális Központban, valamint több másik helyszínen a Kálmán Imre Emléknapok névre hallgató eseménysorozat, mely most csütörtöktől egészen jövő keddig kínál majd elfoglaltságokat az érdeklődőknek.

A gálaműsorral, kiállításokkal és egyéb rangos előadásokkal társított rendezvénysorozat az elmúlt években egy közel egy teljes héten át tartó programsorozattá bővült, mely minden egyes esztendőben rengeteg újdonsággal szolgál a kultúra kedvelőinek, illetve azoknak, akik méltóképpen szeretnének megemlékezni a siófoki születésű zeneszerzőről.

Ennek fényében október 24-én, azaz csütörtökön délután 17 órakor egy kiállítás megnyitóval indulnak az emléknapok, mely Operettcsillagok kint és bent címmel teljesen szabadon megtekinthető bárkinek – egészen november 12-ig bezárólag. A kiállítás a Veszprémi Petőfi Színház jóvoltából valósult meg, akik saját tulajdonukat adják most kölcsön a siófoki tárlathoz, melyet korábban a II. Rátonyi Róbert Operettfesztiválon mutattak be először.

Október 25-én, azaz pénteken este 19 órakor Dédelgetett álmaim címmel Kállai Bori tart egy teljesen önálló estet a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében. Az eseményen természetesen az emléknapok főszereplőjének néhány műve is megszólaltatásra kerül, méghozzá Fonyó Barbara és Berkes János közreműködésében.

Október 26-án, azaz szombaton este 19 órakor aztán ismét érdemes lesz ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe, ahol az Orfeum Vándorszínpad előadásában az Operettkirály című előadást tekinthetjük meg. A különleges nagyoperett az egyik legizgalmasabb és talán legátfogóbb tematikus előadás, mely Kálmán Imre életét mutatja be nekünk.

Az előadást igazán neves színészek és énekesek prezentálásában élvezhetjük majd, így Oszvald Marika, Berkes János, Birinyi Mónika, Fonyó Barbara, Kokas László, Bálint Csaba, valamint az Orfeum Vándorszínpad tánckara és zenekara egyaránt emelik az est fényét.