Siófoki programok: XII. Kiliti szüreti felvonulás és jótékonysági bál

Idén is megrendezésre kerül a siófoki programok részeként a Kiliti szüreti felvonulás és jótékonysági bál, mely szeptember 22-én, azaz most szombaton várja az érdeklődőket a Balaton fővárosának Kiliti városrészében.

A korábban Balatonkiliti néven ismert régió még ma is csodálatos természeti adottságokkal rendelkezik, így ha nem is a szüreti felvonulásért, már a páratlan látványért, az elragadó szőlődombokért, a terményekben bővelkedő szántóföldekért, a hangulatos horgásztóért vagy az elragadó erdős részekért is érdemes ellátogatni ide egy kis kirándulás kedvéért.

A szüreti felvonulásra idén is a már-már falusias nyugalmat árasztó kertvárosi részben kerül megrendezésre. Az esemény a Béke térről indul délután 14 órakor egy kapcsolódó műsor társaságában, majd a felvonulás nagyjából egy óra alatt, tehát 15 óra magasságában érkezik meg a Szeptember 6. térre, ahol újabb műsor következik a felvonulók részéről. Ezt követően még legalább három helyen áll meg a menet, elsőként a Rákóczi utca és a Márton köz sarkán, majd a Ságvári utca és a Jácint utca sarkán, végül pedig az Asztalos utca 70-es szám alatt megtalálható Alsó iskola előtt. Az egyes helyszíneken a kiliti óvodások és iskolások mellett néptáncosok, valamint a Máltai Szeretetszolgálat napközis otthonának lakói gondoskodnak majd a műsorról.

A korábbi éveknek megfelelően a Kiliti szüreti felvonuláson idén is a legfinomabb új- és óborokkal, a kisebbeknek üdítővel, valamint pogácsával kedveskednek majd a vendégeknek, melyhez felajánlást továbbra is elfogadnak a szervezők. Maga a jótékonysági bál 19 óra magasságában kezdődik meg a Kiliti Iskola tornacsarnokában, ahol külön büfé működik majd, így a szervezők azt kérik, hogy ide ne hozzanak be az érkezők ételt és italt. A jótékonysági bálon a Mészáros-Ulrich Duó gondoskodik majd a jó zenéről és a jó hangulatról egyaránt.