Siófoki programok: XII. Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál

Július 10-től 12-ig immáron 12. alkalommal rendezik meg Siófokon az országszerte híres, ismert és elismert New Orleans Jazz Fesztivált a város főterén, amit bizonyára ezúttal is óriási lelkesedéssel fogadnak majd a siófoki programok kedvelői.

A XII. Siófoki New Orleans Jazz Fesztiválon az idei évben is igazi világsztárok lépnek majd fel, ezáltal pénteken a Mardi Gras Jazz Band, a Freemen Jazz Band és a Bohém Ragtime Jazz Band lép fel, míg szombaton a Storyville Jazz Band, az Apáti Dixieland Band, valamint Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra előadásának örülhetnek az érkezők.

A legnagyobbak nevek természetesen idén is vasárnapra jutottak, így ezen a napon a Hungarian Banjo Kings kezdi meg a fellépések sorát, majd a Hungarian All Stars és a Molnár Dixieland is színpadra lépnek. A látogatók minden egyes koncertet ingyen megtekinthetnek majd a Fő téren, esetleges eső vagy rossz idő esetén a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében.

Az évről-évre egyre nagyobb méreteket öltő New Orleans Jazz Fesztivál egyébiránt ma már nem csak Siófok, hanem egész Magyarország egyik legnagyobb tradicionális jazz-fesztiváljává nőtte ki magát, ami több ezer embert vonzz a városba minden nyáron. A fenti névsor alapján idén sem lesz ez másként, elegendő csak olyan fellépőkre gondolni, mint Bényei Tibor – az egykori Apáti-növendék – idén 10 éves zenekara, a Freemen Jazz Band, amelyben rendhagyó módon Szalóky Béla lesz a szólista.

Főhajtásra ad majd okot továbbá az idén 42 éves siófoki Apáti Dixieland Band fellépése is, amelynek keretein belül a város legismertebb zenepedagógusa kollégái és tanítványai társaságában idézi meg előttünk az egykori New Orleans hangulatát.