Siófoki programok: XIII. Kiliti Szüreti Felvonulás és Jótékonysági Bál

Ha ősz, akkor a magyar hagyományok szerint a legtöbb bortermelő vidék közelében szüreti felvonulást tartanak. Nincs ez másként a Balaton fővárosában is, ahol a siófoki programok részeként idén már 13. alkalommal kerül megrendezésre szeptember 28-án a Kiliti Szüreti Felvonulás és Jótékonysági Bál.

A kérdéses esemény legfontosabb eleme a délután 14 órától kezdődő felvonulás lesz, mely a Béke térről indul, és a Szeptember 6. téren át – a Rákóczi utca és Márton köz sarkának, illetve a Ságvári utca és Jácint utca sarkának érintésével – az Alsó iskola előtt ér véget (Asztalos utca 72). A felvonulás részeként az összes kiemelt megállóhelyen kisbíró és néptáncosok előadása várja az érdeklődőket, ahol ingyen pogácsa, üdítő és természetesen friss újbor várja majd az érkezőket, amihez felajánlásokat folyamatosan fogadnak a szervezők.

Ezt követően aztán az ilyenkor megszokott jótékonysági bál kapja majd a főszerepet, melynek helyszíne a Széchenyi István Általános Iskola Kiliti iskolarész tornacsarnoka (Asztalos utca 18.) lesz. A jó hangulatról néhány örökzöld sláger előadásával a Mészáros-Ulrich duó gondoskodik majd, a szervezők – a Tanulóink Egészséges Jövőjéért Alapítvány – pedig felhívták a figyelmet arra, hogy az eseményre már most válthatók támogatói jegyek, a bevételből pedig az iskolai tantermek korszerűsítésére kerülhet majd sor. A vacsorás jegyek mellett külön büféből vásárolhatnak maguknak italt az érkezők, akik az említett duó előadása mellett megtekinthetik a Siófoki Széchenyi István Általános Iskola Kiliti Iskolarész alsós néptáncos tanulóinak bemutatóját, de fellép a Balatonszárszói Tánccsoport, a Siófoki Asszonyok Hagyományőrző Csoportja, sőt műsort adnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékkal Élők és a Kiliti óvodások is.