Siófoki programok: XVI. New Orleans Jazz Fesztivál

Immáron hagyományos formában, 16. alkalommal kerül megrendezésre a siófoki programok részeként az ország egyik, sőt a dixieland fesztiválok honi történetének legnagyobb rendezvénye, melyre az idei évben a város Fő terén kerül sor, a szokásos nívós felhozatallal.

A XVI. New Orleans Jazz Fesztivál azon túl, hogy mindenki számára teljesen szabadon látogatható, hovatovább maximálisan kutyabarát, újfent felvonultatja a magyar jazz zenekarok és dixieland formációk krémjét, sőt mi több, az idei esztendőben egy nívós külföldi résztvevő is érkezik Siófokra.

A fesztivál már július 11-én, azaz csütörtökön megnyitja kapuit, és bár napközben egyik nap sem kínál még csak közvetetten kapcsolódó programokat sem, ellenben 20:30-tól előbb a Storyville Jazz Band lép színpadra, majd 22 órától rögtön a fesztivál egyik sztárvendége, az Ausztriából érkező Streerwiev Dixieland szórakoztatja a közönséget.

Július 12-én, azaz pénteken este 20:30-tól aztán a Banjo Brothers játszik majd, hogy 22 órakor a Benkó Dixieland Band léphessen színpadra, miközben július 13-án, azaz szombaton 20:30-kor előbb az Apáti Dixieland Band szórakoztatja a hazai közönséget, az est főzenekara pedig este tíz órától a Hot Jazz Band lesz. Július 14-én, azaz vasárnap este 20:30-tól aztán a Hungarian All Stars kerül a rivaldafénybe, hogy a fesztivált 22 órától a Molnár Dixieland Band zárja.