Siófoki programok: Zenekari kalauz fiataloknak és ízőrzés mindenkinek

Igazán változatos események elébe néznek azok, akik a siófoki programok részeként keresnek kikapcsolódást február utolsó hetében, aminek részeként különféle zenei előadások, ízőrző programok, de még jótékonysági bál is várható a Balaton fővárosában.

Február 27-én, azaz most szerdán délután 14 órakor a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében például egy igazán különleges zenei előadás mutatkozik be Régi is meg új is? címmel. Ez egy különleges zenekari kalauz lesz fiatalok számára Benjamin Britten tollából, aki azzal az egyértelmű céllal írta meg remekművét, hogy oktatófilmes jelleggel bemutassa a gyermekek számára a legkülönfélébb zenekari hangszereket, azok hangszíneit, sajátosságait, valamint azt, hogy egyáltalán miként kell játszani velük. A témát természetesen egy nagy előd, az angol barokk egyik legsikeresebb zeneszerzőjeként ismert Henry Purcell szolgáltatta, akihez képest Beritten csodaszép és változatos variációkban, valamint végezetül egy nagy fúgában tár a nyilvánosság elé.

Igazi ízőrző program várja az érdeklődőket Róka Ildikó és Móczár István közbenjárásával február 28-án, azaz most csütörtökön este 18 órától a BRTK Könyvtár falai között. Az ismert operatőr és riporternő párosát bizonyára nagyon sokan ismerik, humoros előadásuk során pedig természetesen nemcsak az ízőrzés kapja majd a központi szerepet, hanem gyakorlatilag minden más, ami fontos az életükben.

Ha bálozni támadna kedvünk március első napjain, érdemes lesz rögtön március 1-jén a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziumba látogatni, ahol 18:30-kor megrendezik az ilyenkor szokásos Alapítványi bált. Ennek részeként lesz táncbemutató, svédasztalos vacsora, Ulrich Tamás és zenekara jóvoltából pedig zenés mulatozás, amit értékes nyereményekkel feldobott tombola egészít majd ki.