Siófoki programok: zenélő templomok és jótékonysági táncgála

Február második hetében is rengeteg különleges, hovatovább izgalmas esemény vár azokra, akik a siófoki programok részeként szeretnének maguknak valódi kikapcsolódást találni a mindennapokban.

Ennek részeként február 17-én, avagy most pénteken tovább folytatódik a zenélő templomok programsorozat, amelynek negyedik részét a Siófok, Kele utca 10-es szám alatt megtalálható Református templomban élhetjük át Brass in the Five – Minden, ami zene! címmel.

A zenekarnév mögött egy rézfúvós ötös húzódik meg, akik eredetileg még 1992-ben alakultak, és olyan szerencsések voltak, hogy amikor II. Erzsébet angol királynő Magyarországon járt, az akkor még zeneakadémiai növendékekként tanuló fiatalokat kérték fel egy ünnepi koncert megszervezésére, hiszen ismert, hogy a királynő mennyire szereti a rézfúvós zenét.

Az öt fiatal tehetség ekkor talán még nem is sejtette, hogy a sors évtizedekre összeköti majd őket egymással, de miután a királynő azt mondta, hogy reméli láthatja még valaha ezt a remek együttes, az ötös úgy döntött, hogy Brass in the Five név alatt együtt zenél majd tovább. A siófoki programok kedvelői pedig most pénteken este maguk is megtapasztalhatják, hogy milyen zenekarnak is sikerült levennie a lábáról a királynőt idestova 25 éve.

Aki esetleg szeretne jótékonykodni február 17-én, az látogasson el a koncert mellett a Kálmán Imre Kulturális Központba is a Siófok, Fő tér 2-es szám alá, ahol délután 17:30-tól egészen kifulladásig tart majd a színházteremben a C&M jótékonysági táncgálája.