Siófoki programok: zenélő templomok és karibi táncház

Újabb egymásnak szöges ellentétben álló események kerülnek megrendezésre a siófoki programok részeként a Balaton fővárosában, ahol december 8-án délután és este igazi különlegességek várják az érdeklődőket.


Pénteken este 18 órakor például érdemes lesz ellátogatni Siófok – Kilitibe, az Asztalos János utcába, ahol a Szent Kiliti Katolikus Templomba látogat a Zenélő templomok programsorozat, melynek immáron a második felvonását tekinthetik meg és élvezhetik a zenekedvelők. Ahogyan azt a hangversenysorozattól már korábban megszoktuk, ezúttal is igazi zenei különlegesség vár majd ránk, ezáltal a római katolikus templom falai között a String Trió kamarazenei koncertjét tekinthetjük meg.

A vonóstrió három elismert szólista művészből áll, így fellép Line Ildikó hegedűművész, Nagy Enikő brácsaművész és Vályi Csilla gordonkaművész. Segítségükkel és együttműködésükkel feleleveníthetjük a magyar kamarazene legszebb hagyományait, melyek a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia egykori híres professzora, Weiner Leó nevével fémjelzettek.

A két felvonásra osztott klasszikus zenei koncert első felében Mozart és Beethoven művei kerülnek megelevenítésre, míg egy kis szünet után a magyar 20. századi komolyzene két ismert komponistája, Dohnányi Ernő és Weiner Leó kerülnek terítékre.

Ha a klasszikus zenei művek hallgatása mellett inkább megmozgatnánk magunkat péntek este, akkor látogassunk el a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokába 17 és 18 óra között, ahol olyan különleges táncokat sajátíthatunk el és gyakorolhatunk, mint a kubai salsa, a dominikai merengue és a bachata.

Kezdők és haladók egyaránt elsajátíthatják itt az egyszerű és könnyed lépéseket, melyeket zenére, párokban próbálhatnak ki, méghozzá kellemes latin zenékkel és jó társasággal.