Siófoki programok: zenés családlátogatás az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral

Amennyiben szeretnénk, ha gyermekünk idejekorán nagyszerű zenei nevelésben részesülne, akkor a siófoki programok részeként november első hétvégéjén egy garantáltan maradandó és emlékezetes fellépést tárhatunk elé.

Az otthon címmel ugyanis egy zenés családlátogatásra, egy különleges zenei kirándulásra hívja a kicsiket és természetesen a nagyokat egyaránt az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, méghozzá november 7-én, szombaton délelőtt 11 órai kezdettel a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében.

A Dénes István vezényletével megrendezésre kerülő koncert teljesen szabadon látogatható lesz mindenkinek, a főszerepben vidám hangulatú, igazi klasszikusokkal, így elhangzanak majd tételek olyan előadóktól, mint Mozart, Haydn, Delibes, Anderson, Strauss vagy Doyle.

Természetesen a koncert szervezői, illetve az előadásra kerülő tételek összeállítói gondoltak a kisebbek ízlésére is, így terítékre kerül A király mulat, a Gyerekszimfónia, Az öreg morgó medve, A keringőző macska, Az írógép, de még a Harry Potterből is hallhatunk pár taktust.

A Kálmán Imre Kulturális Központ egyébiránt novemberben több alkalommal is rendez majd különleges eseményeket a gyermekek számára. November 13-án például Hinta-palinta címmel egy zenés játékkal kedveskednek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

November 21-én pedig élőzenés mesekoncert várható Boribonnal és barátaival, aminek részeként Mórosz Adrienn várja majd az érdeklődőket egy igazán klasszikus és tartalmas előadással. Hogy az iskoláskorú gyerekek is ott tudjanak lenni az időpontokon, a szervezők főként péntekre és szombatra időzítették ezeket az előadásokat.