Siófoki programok: zenés események a Balaton fővárosában

Május közepén sem kell lemondaniuk a változatos zenés eseményekről a siófoki programok kedvelőinek, hiszen az előttünk álló napokban több lehetőségük is lesz a kikapcsolódásra a dallampártiaknak.

Kezdetben például május 19-én, avagy most pénteken Horváth Márton akusztikus koncert lesz a városban, méghozzá a Siófok, Fő utca 55-ös szám alatt. A mintegy 3 órás fellépést bárki ingyen megtekintheti, a középpontjában dalokkal rólad, rólunk és Horváth Mártonról, aki jórészt saját dalait játssza majd el az érdeklődők számára, akik nemcsak ezeket a tételeket hallgathatják meg, hanem néhány hozzájuk kapcsolódó ízes történetet is a művész szájából.

Ha gyermekünkkel együtt szeretnénk részt venni egy igazán különleges zenei programon, akkor látogassunk el május 19-én, délelőtt 10 órakor a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol kifejezetten apróságoknak 3-4 éves kicsiknek készülnek előadással a szervezők.

A Cini-cini muzsika, táncol a kis Zsuzsika, meg a tücsök koma, meg a katica! című előadás minden elemében fejlesztő, a kicsik számára figyelemfelkeltő formában került megalkotásra csörgő kishalakkal, csattogó kiskacsákkal nyerítő lovacskákkal, egyszóval minden és mindenki dalol, valamint muzsikál majd.

Szintén ezen a héten, de egy nappal később, május 20-án, szombaton tartják meg a 36. Nemzetközi Balatoni Dalostalálkozót a Kálmán Imre Kulturális Központban.

A Siófoki Férfi Dalkör szervezésében megrendezésre kerülő eseményt két-háromévente rendezték meg évtizedeken át, az első ilyen találkozóra pedig még 1927-ben került sor, így ennek hagyományát most hat kórus szerepeltetésével szeretnék őrizni a helyiek, amelyek a következők lesznek: Balaton VOX Kórus – Balatonboglár, Comenius Kamarakórus – Székesfehérvár, Rákóczi Ferenc Férfikar – Csóka (Szerbia), Siófoki Női Kar, Zamárdi Nőikar és Siófoki Férfi Dalkör.