Siófoki programok: Zenével a világban a Pécsi Szimfonietta előadásában

Zenével a világban címmel egy igazán különleges és egyben zenés esemény várja a siófoki programok kedvelőit 2016. január 26-án a Kálmán Imre Kulturális Központban, ahol Uzsay Bence vezénylésével és dr. Lakner Tamás moderátor közreműködésével egy fergeteges élményre, egy nagyzenekari koncertre készül a Pécsi Szimfonietta.

Mint ismert, a Pécsi Szimfonietta a Pécsi Nemzeti Színház zenés produkciójának keretein belül vállal kiemelkedő szerepet, mint szimfonikus együttes.

Mivel az említett intézmény immáron közel 50 éve játszik színdarabokat és operákat, ezért a zenekar nem csak páratlanul gazdag repertoárt tudhat magáénak, hanem óriási felkészültséget is, amivel alaposan képes megemelni a színház produkciójának művészi színvonalát.

A Pécsi Szimfonietta ezen túlmenően óriási szerepet vállal abban is, hogy zeneileg kinevelje és tanítsa a Dunántúl déli és délnyugati részén élő ifjúságot, miközben évente átlagosan 52 koncertet is adnak főként fiatalabbak számára a déli megyék nagyobb városaiban.

A siófoki előadás az együttes jövőbeni terveit kívánja hangsúlyozni, a Pécsi Szimfonietta ugyanis szeretne a későbbiekben sokkal nagyobb teret engedni a szimfonikus hangversenyeknek.

Mivel a zenekarban rengeteg kiváló muzsikus játszik és strukturális adottságai is biztosítottak, ezért a zeneirodalom legkülönlegesebb, legritkábban játszott művei is megelevenednek a repertoárban, így a kórusművek mellett zenés darabok is előadásra kerülnek, az együttes ugyanis a klasszikus kamara szimfonikusok és a szimfonikus nagyzenekar között elhelyezkedő felállással szinte bármilyen művet képes színpadra állítani.