Siófoki programok: Zűrbolygó előadás és Ghymes koncert

Ha a nyári szezon még nem is, a tavasz már javában megkezdődött a Balaton fővárosában, hála ezért a siófoki programoknak, melyek jóvoltából a Siófoki Tavaszi Fesztivál által így március közepén már szinte minden nap találhatnak maguknak valami érdekességet a látogatók, illetve a helybéliek.

Március 22-én, avagy most szerdán 10 órakor például érdemes lesz a kisebb korosztálynak ellátogatnia a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe, ahol Zűrbolygó címmel egy kifejezetten a legkisebbeknek, főként óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt előadás vár az érkezőkre. Az interaktív bábelőadáson igazán izgalmas problematikák bukkannak majd, így a Kabóca Bábszínház előadásában szóba kerül a barátság, a matematikai rejtvények és megannyi logikai fejtörő is, köszönhetően Zénónak, az űrállomás frissen kinevezett kapitányának, aki a Nagy Mágusnak hála megkapja élete első küldetését.

Ez nem más, minthogy megtalálja Ricsi Robot alkatrészeit, amelyben Zita, a harcias és bátor selső tiszt, valamint Fürge, a hűséges kis űrállatka kíséri el hőseinket az úton, de sikerük csak és kizárólag a nézők észjárásán múlik majd.

A gyerekek után másnap, avagy március 23-án, csütörtökön este 19 óra magasságában is izgalmas siófoki programok várják a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe érkezőket, ahol Líra címmel a Ghymes együttes ad egy átfogó koncertet. Mint ismert, a Ghymes együttes célja az, hogy a komolyzenét és a népzenét befogadható rock zenével párosítsák, amihez koncerteket és táncházakat társítva immáron 29 esztendeje töretlen népszerűségnek örvendenek.

A Ghymes ugyanis képes az érzelmekre és az érzékekre egyaránt hatni, zenéjük mélyről érkezik és erőt sugároz, de a zenekar úgy érzi, hogy élő muzsikájuk energiája és varázsa jelenti sikerük egyik nagy kulcsát.