Siófoki Római katolikus templom

Siófok városában járva mindenképpen ajánlott megtekinteni a település csodaszép látványosságait is. Ilyen kihagyhatatlan és lenyűgöző szépségű látványosság többek között a Római katolikus templom épülete is, amelyet az 1739-es esztendő során építettek fel.

A templomot Sarlós Boldogasszonynak szentelték fel. A kápolna, a mai kinézetét 1903 és 1904 között nyerte el, amikor is a korábbi barokk stílusjegyeket neoromán stílusra építették át.

A templomban látható meseszép üvegfestményeket Róth Mihály készítette el, a neoklasszicista stílusjegyekkel bíró, 1928-ból származó stációképek pedig, Büky Béla nevéhez köthetők.

A diadalív csodálatos festményeit, az 1938-as esztendőben alkotta meg Leszkovszky György. A templom szentélyének átalakítására az 1980-as esztendőben került sor.

A Római katolikus templom egyik nevezetessége az, hogy benne található a Balaton környékének a legnagyobb orgonája. A különleges hangszeren, minden nyáron neves hazai és külföldi művészek játszanak, illetve számos mesterkurzust is lebonyolítanak az épületben.

A római katolikus templom megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges.